با یک حساب سرانگشتی میتوان به نتایج خوبی رسید به نحوی که اگر جابهجایی هر مسافر را در سطح مشهد به صورت میانگین 10 کیلومتر در نظر بگیریم نیاز به حداقل 0.37 لیتر بنزنین یا به عبارتی 0.5 لیتر گازوییل میباشد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد گفت: در طول 5 سال بهرهبرداری به صورت شبانهروزی خدمترسانی کردهایم به صورتی که در سال 92 بیش از 29 میلیون مسافر، سال 93 بیش از 34 میلیون و در سال 94 انتظار بر این است که به تعداد 40 میلیون مسافر برسیم چرا که تا به امروز 38 میلیون مسافر را از این وسیله حمل و نقل عمومی استفاده کردهاند.
به گزارش اداره روابط عمومی و امور بین الملل، قاسم طاهری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه در ششمین سالگرد تأسیس شرکت بهرهبرداری قطارشهری هستیم، افزود: در مدت زمان پنج سال بهرهبرداری رشد بالایی در جابهجایی مسافر داشتیم که نشان از اقبال عمومی در استفاده از حمل و نقل عمومی داشته است، از دوم اسفندماه 89 که بهرهبرداری را آغاز کردیم لحظهای تعطیلی نداشتیم به این دلیل که تعمیرات و نگهداری پس از سرویسدهی در شب انجام میگردد.
وی در ادامه گفت: کلنگ خط یک قطارشهری مشهد در سال 79 زده شد و در دوم اسفند ماه 89 با حضور رییس جمهور وقت به بهرهبرداری رسمی رسید و آن موقع بودکه شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد در سال 88 از دل شرکت ساخت به وجود آمد، در این 1825 روز بهرهبرداری از آن بیش از 140 میلیون مسافر را مورد سرویسدهی قرار دادیم که تنها با همت و تلاشی جهادی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد تصریح کرد: شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد در واقع میراثدار زحمات مدیران قبلی به ویژه مدیریت شهری، شورای اسلامی شهر و استانداری خراسان رضوی است و به نوعی حاصل زحمات آنها را تحویل گرفتیم تا بهرهبرداری را انجام دهیم.
کسب رتبه بهرهبردار برتر در سال 2013طاهری خاطرنشان کرد: در سال 2013 به لطف تلاش بیوقفه پرسنل موفق به اخذ رتبه برتر بهرهبرداری در سطح جهان شدیم، این رتبه از سوی انجمن UITP به شرکت بهرهبرداری قطارشهری اعطا شد که پس از بررسیهای میدانی و دراز مدت توسط مجموعه فوق این رویداد به اطلاع همگان رسید.
وی افزود: طی 5 سال بهرهبرداری خط یک قطارشهری از ساعت 6 تا 22 سرویسدهی صورت گرفته ضمن اینکه در 22 بهمن سال گذشته سرفاصله زمانی را به 4 دقیقه رساندیم تا سرویسدهی مطلوبتری به شهروندان و زائران ارائه گردد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد در ادامه گفت: طی مدت 5 سال گذشته آرایش واگنها را از 3 واگن به دو واگن کاهش دادیم تا بتوانیم در واقع سرفاصله زمانی را کاهش دهیم، بدین نحو بوده تا درصد منظم بودن را به 98.87 برسانیم.
طاهری یادآور شد: سیستم حمل و نقل ریلی به عنوان یک سیستم حمل و نقل سبز برای مردم کاملا آشنا است که در عمل هم به اثبات رسیده و با توجه به بررسیها و معیارهای عملیاتی به این نتیجه رسیدهایم که این سیستم حمل و نقل ریلی در بسیاری از مواقع سبب کاهش مصرف سوخت شده است.
صرفهجویی بینظیر بنزنین و گازوئیل با استفاده از مترووی اضافه کرد: با یک حساب سرانگشتی میتوان به نتایج خوبی رسید به نحوی که اگر جابهجایی هر مسافر را در سطح مشهد به صورت میانگین 10 کیلومتر در نظر بگیریم نیاز به حداقل 0.37 لیتر بنزنین یا به عبارتی 0.5 لیتر گازوییل میباشد.
به گفته وی اگر جابهجایی 40 میلیون نفر مسافر سالیانه را بخواهیم محاسبه کنیم شاهد 94 درصد صرفهجویی مطلوب در سوخت خواهیم بود که حدود 80 میلیارد تومان در سال میشود، سه موضوع صرفهجویی در زمان، قطعات یدکی و آلایندههای محیط زیستی قطعا در موضوع کلان صرفهجویی قطارشهری مستتر است و مردم با آن آشنا هستند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد یادآور شد: آماده به کار بودن سیستم قطارشهری و شرکت بهرهبرداری نیاز به مدیریت دقیق دارد به همین منظور ناوبری دقیق نیاز به تعمیرات و نگهداری دقیق و آمادگی لازم دارد لذا سالیانه حداقل 12 مانور بزرگ آمادگی آموزشی انجام میدهیم که در این راستا حریق در مترو، گروگانگیری، تهدید به بمبگذاری و... از جمله مانورهایی بود که با همکاری سازمانهای بحران محور برگزار گردید.
مهندسی معکوس قطعات گامی به سوی پیشرفتطاهری ادامه داد: به دلیل اینکه سیستم حمل و نقل ریلی در کشور ما نوظهور است اجبارا باید خودمان به فکر تامین قطعات یدکی باشیم و هنوز صنعت نتوانسته به دلیل تقاضای محدود به دنبال تامین نیازهای مترو باشد.
وی تصریح کرد: در این راستا با سیاست اقتصاد مقاومتی و بحث خودکفایی، مهندسی معکوس را شروع کردیم و در یک فرآیند کاملا نتیجهگرا انتخاب مشاور و تهیه اسناد مهندسی معکوس دقیق و شناسایی پیمانکاران واجد شرایط 18 قرارداد مهندسی معکوس منعقد گردید.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد توضیح داد: از جمله آنها میتوان به ساخت دستگاه شستشوی قطار، پانتوگراف قطار توسط پیمانکاران مشهدی، سیمیلاتور آموزش راهبری توسط پیمانکار داخلی و عقد قرارداد با پارک علم و فناوری برای مهندسی معکوس تجهیزات مکانیکی به همراه تنگاتنگ با دانشگاه فردوسی در خصوص برگزاری کلاسهای آموزشی، تاسیس پژوهشکده حمل و نقل و آموزش راهبران قطار برقی با همراهی سازمان آموزش فنی وحرفهای از جمله فعالیتهای مطلوب و قابل عرض شرکت بهرهبرداری در دو سال گذشته میباشد.
طاهری با اشاره به آموزش راهبران مترو تبریز در یک مرحله و راهبران مترو شیراز در دو گروه 30 نفره از به عنوان فعالیتهای جانبی شرکت بهرهبرداری قطارشهری خاطرنشان کرد: قطارشهری مشهد روزانه 130 هزار نفر مخاطب دارد و به طور متوسط هر مسافر که از مترو استفاده میکند تقریبا 20 دقیقه همراه ما است و سعی داریم در مباحث فرهنگی گامهایی برداریم که بدین منظور همکاریهای مطلوبی با معاونت فرهنگی اجتماعی و سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری داشتهایم تا بروشور و محصولات تولیدی آنها را در قطار توزیع نماییم.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی در قطارشهری مشهد گفت: همچنین برپایی نمایشگاههای فرهنگی مختلف در ایستگاهها، نصب 18 المان ملی مذهبی در ایستگاهها مانند تندیس ضامن آهو، رستم و سهراب، مجموعه عکس و یادمانهای شهدا، نمادهایی از فلسطین و نصب تندیسهای خیام، شهید صیاد شیرازی در آیندهای نزدیک به همراه تجهیز ایستگاهها به نمازخانه، توزیع روزنامه شهرآرا و دیگر نشریات در قطار، تزیین ایستگاهها همزمان با مناسبتهای ملی مذهبی نیز از دیگر برنامههای فرهنگی قطارشهری میباشد.م
دیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد تصریح کرد: اصلاح چارت سازمانی بعد از 4 سال، تغییر نوع پرداخت حقوق راهبران قطار از روش روزمزدی به کارمزدی که به تایید وزارت کار نیز رسیده، آموزش راهبری به تعداد زیادی از همکاران شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد، بازنگری و تهیه مداوم 150 دستورالعمل فنی و 45 دستورالعمل ستادی، پلاکگذاری و ساماندهی 17هزار قلم کالای سازمانی نیز از جمله اقدامات داخلی شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد بوده است.
حرکت فرهنگی مترو در راستای اشتغالزایی جوانانطاهری تصریح کرد: همچنین نیاز به فضای معقول برای استفاده بانوان از مترو نیز یک ضرورت محسوب میشود که پیروی آن فضای مورد استفاده آنها را از یک سوم به دو پنجم افزایش دادیم تا بانوان از ابتدا و انتهای قطار بتوانند بهره لازم را ببرند، در گذشته 3 درب ورود برای بانوان موجود بود ولی هماکنون این دربها به 5 عدد ارتقاء پیدا کرده است.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از مهمترین سیاستهای شرکت بهرهبرداری قطارشهری کاهش هر چه بیشتر بهای خدمات و یا به نوعی ثابت نگه داشتن آن میباشد که بدین منظور به بخش درآمدهای غیر بلیطی توجه ویژه ای شده که در این راستا تقریبا 10 درصد از درآمدهای ما از درآمدهای غیر بلیطی است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد افزود: در کنار این موارد به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغالزایی 331 نفر در ایستگاههای قطارشهری فراهم گردید که عموما از محل واحدهای تجاری بوده است، این موضوع منبع درآمدی برای مترو نیست.
طاهری ضمن اشاره به تورم بین سالهای 92 و 93 خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه باید قیمت بلیط را ثابت نگه داریم اعداد و ارقام نشان میدهد که توانستیم کاهش 10 درصدی قیمت تمام شده هر نفر سفر را داشته باشیم.
وی گفت: یکی دیگر از وظایف شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد در خدمترسانی به مردم و نظم در خط، حفظ و نگهداری این تجهیزاتی است که به امانت نزد ما است، هماکنون 40 دستگاه واگن، تعداد 43 پست 20 کیلوولت، 22 ایستگاه و 50 کیلومتر خطوط اصلی ریلی و 40 کیلومتر خطوط فرعی موجود در پایانهها را همواره باید مورد سرویس و نگهداری قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد یادآور شد: مترو همانند یک سیستم مهندسی پرواز نیازمند تعمیرات و نگهداری ویژه است از این رو این ناوگان، تاسیسات و تجهیزات شبانهروز مورد اورهال قرار میگیرد چرا که حساسیت کاری مترو از ناوگان هوایی بیشتر است به نحوی که با سانحه در هواپیما یک سرویس دچار نقص و بینظمی میشود ولی در مترو تمام ناوگان با بینظمی روبهرو میشوند و مشکلاتی ایجاد میگردد.
طاهری افزود: همکاران ما در کنفرانس تعمیرات و نگهداری حرفهای زیادی برای گفتن داشتند به صورتی که اکثر مقالات توسط همکاران شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد ارائه شد و مقامهای اول را کسب کردند، همچنین در سال 93 موفق به اخذ استانداردهای ISMS و سری استانداردهای IMS که شامل ISO9001، ISO14001، ISO19001 شدهایم که شامل استانداردهای کیفیت، مدیریت و زیست محیطی میباشد و امیدواریم تا پایان سال جاری تندیس تعالی سازمانی را دریافت خواهیم کرد.
2500 تومان؛ صرفهجویی هر سفر شهروند توسط قطار شهری مشهدوی تصریح کرد: در سال 94 توسعه خط یک قطارشهری مشهد با حضور رییس جمهور به بهرهبرداری رسید و این حاصل تلاش و مدیریت جهادی و عبور از تحریمهای ظالمانه، رکود و تورم در بین سالهای 91 تا 93 بوده که انصافا کاری ارزشمند محسوب میشود و نمایانگر همدلی و همزبانی شهرداری مشهد، شورای اسلامی شهر مشهد و دولت میباشد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد در ادامه گفت: در ابتدای سرویسدهی مسیر فرودگاه قطارشهری هستیم و روزانه 7 ساعت سرویسدهی صورت میگیرد تا اینکه شرکت ساخت تا پایان سال ایستگاه پارک ریحانه را تحویل دهد و سرویسدهی منظم و روی برنامه پیش رود.
به گفته طاهری هماکنون با توجه به نیاز فرودگاه از ساعت 6 تا 8 صبح و 15 تا 20 سرویسدهی انجام میشود، انتظار این است با بهرهبرداری از ایستگاه پارک ریحانه شاهد حضور بانوان باشیم تا از این سیستم حمل و نقلی ریلی و به صرفه نهایت بهرهوری را داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طی یک بررسی علمی و کار پژوهشی توسط بخش مطالعات با یک روش کاملا علمی و دانشگاهی بحث صرفهجویی هزینه و انرژی در خط یک انجام شده در این مطالعات جامعه آماری مشخص را مورد بررسی قرار دادیم که اگر سیستم مترویی وجود نداشته باشد 75 درصد مردم از تاکسی و اتوبوس استفاده خواهند کرد و مابقی افراد از خودروی شخصی استفاده میکنند، با احتسابات دقیق متوجه این میشویم که هر سفر برای شهروندان در واقع دو هزار و 500 تومان صرفهجویی برای کشور به همراه خواهد داشت.